להבדיל מהסלט הערבי הקצוץ דק, אשר בדרך כלל מסתפק לו במעט מלח, שמן זית ולימון, הסלט הירוק דורש מעט יותר. יכול להיות שזה בגלל הטעם הלא מודגש של החסות למיניהן, ויכול להיות שיש לייחס זאת למרקם הכל כך אורירי - אבל אין ספק שמבחינת רוטב - החסה דורשת יותר.
ראשית אגדיר מהו סלט ירוק לראייתי: סלט ירוק הוא סלט בו העלים הירוקים תופסים את מירב הנפח. המרכיבים האחרים של הסלט הירוק לא ממש חושבים - העיקר שיהיו בו עלים ירוקים, והרבה: רוקט, חסה ערבית, חסה אמריקאית, חסה מסולסלת עלי חמציץ, או כל עלים אחרים ובלבד שיהיו ירוקים.
וכעת - לרוטב.
הבסיס לרוטב יהיה תמיד שמן זית, חומץ בסמתי וחרדל - ביחס שווה (נגיד רבע כוס כל אחד מהם, לשומרי המשקל - פחות שמן זית).
את המליחות נותן המלח, וקצת פלפל לא יזיק - בערך חצי כפית שטוחה מכל אחד.
מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת, מנערים היטב, ומוזגים מעל הסלט לפני ההגשה. את הסלט מערבבים. אם לוקחים את הסלט לפיקניק - אפשר לשמור את הרוטב בצד עד להגשה.
ועכשיו למרכיב הסודי - המרכיב המתוק. אני אוהבת להשתמש בריבה מתוקה - תותים או פירות יער, בערך כף אחת. אפשר להחליף בדבש, אבל זה פחות מעניין. ואם רוצים באמת לעשות את כל הסיפור מעניין - לא לשכוח לחתוך לתוך הסלט גם פרי מתוק - חמץמץ כמו שזיף, תאנה בשלה וכו'.
למאותגרים אילתורית (אלה שקשה להם לאלתר), להלן מתכון לסלט ירוק עם רוטב:
מרכיבים לסלט
• 5 עלי חסה (רגילה, ערבית או אמריקאית)
• חצי צרור עלי רוקט
• 2 עגבניות
• 2 מלפפונים
• שזיף חתוך לקוביות (או אפרסק או שתי תאנים או גרעיני רימון)
מרכיבים לרוטב
• חצי כפית מחוקה של מלח
• חצי כפית מחוקה של פלפל
• רבע כוס שמן זית
• רבע כוס חרדל
• כף גדושה ריבה (עדיף "מעדן פרי" ללא סוכר)
• רבע כוס חומץ בן יין
זורקים את כל מרכיבי הסלט לקערה, מערבבים את הרוטב היטב בצנצנת, ומוזגים מעל הסלט.
בהצלחה!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.